Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

06-08-2018
Verkeersmaatregelen naar aanleiding van 'De Bevrijding'
Op maandag 13 augustus om 9 uur vertrekt een colonne vanuit Lo richting Diksmuide naar aanleiding van het evenement ‘De Bevrijding 1918 - 2018'. Het betreft een historische evocatie bestaande uit een colonne Belgische, Britse en Franse soldaten uitgerust zoals in 1918. In hun zog volgt een karavaan met onder meer veldkeukens, transportwagens en kanonnen. Deze historische colonne zal dwars door Vlaanderen trekken langsheen diverse slagvelden uit het bevrijdingsoffensief, van Lo-Reninge via Torhout tot in Deinze en dit tussen 13 en 19 augustus.

Dat zal een beetje verkeershinder veroorzaken. De genomen verkeersmaatregelen leest u hieronder.

Verboden stilstaan en parkeren op donderdag 9 augustus van 8 tot 17 uur in de Ooststraat vanaf de woning met huisnummer 36 tot en met woning met huisnummer 74, met uitzondering van de voertuigen van Defensie.

Verboden stilstaan en parkeren op zondag 12 augustus vanaf 12 uur tot en met maandag 13 augustus 19 uur in de Ooststraat vanaf woning met huisnummer 36 tot en met woning met huisnummer 74, met uitzondering van de voertuigen van Defensie.

Verboden stilstaan en parkeren op zondag 12 augustus van 8 tot 18 uur op Markt op de parkeerplaatsen rond het Vateplein.

Verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder op maandag 13 augustus van 8 tot 9.30 uur in de Ooststraat vanaf het kruispunt Markt/Ooststraat tot aan het kruispunt Ooststraat/Turkeyen

Omleiding wordt voorzien voor het verkeer komende
- uit de richting Reninge: via Turkeyen.
- uit de richting Diksmuide: via de Kruisstraat
- uit de richting Alveringem en Gapaard met bestemming Reninge-Ieper: via de Markt

Dank voor uw begrip.

Verkeersmaatregelen naar aanleiding van 'De Bevrijding'