Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

01-08-2018
Gratis fiets-, vaar- en wandelfeest ‘Fintele op z’n zondags’ op 26 augustus
De stad Lo-Reninge, de provincie West-Vlaanderen en het Regionaal Landschap Westhoek nodigen u graag uit op ‘Fintele op z'n Zondags' op zondag 26 augustus. Dat is een jaarlijks terugkerend gratis fiets-, vaar- en wandelfeest in het mooie landschap van de Westhoek. Dit jaar strijken we neer aan de Fintele in Pollinkhove. Kom tussen 13 en 18 uur de mooiste plekjes van dit waterparadijs ontdekken! De activiteiten starten aan de kiosk.

Fiets en wandel
Fietsers kunnen kiezen tussen 15 of 34 kilometer fietsplezier langsheen de ingekaderde IJzer. Wie wil, kan om 14 en 15 uur de tocht van 15 kilometer met een gids meefietsen. Wandelaars maken een tocht van 6 kilometer doorheen de waterrijke omgeving van de Fintele. Onderweg zijn er verschillende stopplaatsen voorzien. Een vaartocht brengt de stappers weer naar de start.

Waterparadijs voor groot en klein
Groot en klein neemt plaats in een kajak voor een rustige peddeltocht op de IJzer of een spelletje waterpolo. Met een waterzorb loop je zowaar op het water. Verder zorgen een visinitiatie en reuzeneendjes voor waterplezier voor het hele gezin.

Vlottentocht

Met een hapje, drankje en een streepje muziek wordt kunstenaar Maarten Inghels verwelkomd na dag 1 van zijn indrukwekkende vlottocht op de IJzer. Hij vaart van Roesbrugge tot Nieuwpoort en zijn eerste tussenstop is Fintele.

De middag wordt afgesloten met de prijsuitreiking van de fietszoektocht. 

'Fintele op z'n zondags' is een organisatie van het Regionaal Landschap Westhoek en de stad Lo-Reninge, in samenwerking met diverse partners. Meer info is terug te vinden op www.rlijp.be en de Facebookpagina Regionaal Landschap Westhoek.


Flyer

Gratis fiets-, vaar- en wandelfeest ‘Fintele op z’n zondags’ op 26 augustus