Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

01-09-2018
Week van de Geletterdheid van 10 tot 14 september. "Ik wil mijn kinderen helpen met hun huiswerk. Daarom leer ik zelf beter lezen, schrijven en rekene

De Week van de Geletterdheid vindt dit jaar plaats van 10 tot 14 september en heeft als thema 'laaggeletterdheid bij de ouders'.

De Week van de Geletterdheid staat in het teken van het versterken van ouders. Door te werken aan de geletterdheid van ouders verhoog je hun kansen én die van hun kinderen. Hierop inzetten is belangrijk om te voorkomen dat laaggeletterdheid van generatie op generatie wordt doorgegeven. Want geletterde ouders zijn sterke ouders.

1 op 10 ouders in Vlaanderen is laaggeletterd. Ze hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of ICT-gebruik. Dat is te veel. Vind jij dat ook? Steun dan de Week van de Geletterdheid.

 

Een getuigenis... 

"In het eerste leerjaar kon ik moeilijk mee met de rest van de klas. Op mijn 18de stopte ik met school. School was een herinnering aan alles waar ik niet goed in was."

"Ik trouwde en kreeg 2 kinderen. Op een dag vertelde mijn oudste dochter dat ik fouten schreef. Ik gaf mijn kinderen het verkeerde voorbeeld. Haar opmerking kwam hard aan. Maar het gaf me de moed om terug naar school te gaan."

"Ik wilde beter lezen en schrijven. Ik wilde zelfstandiger zijn, zelf begrijpen wat in de brieven van de school stond, zelf iets naar de lerares kunnen schrijven. In open-school was ik niet de enige die niet mee kon. Dat was een opluchting. Elke week leerden we brieven begrijpen en formulieren invullen. Ik leerde ook beter rekenen. Voor het eerst in mijn leven had ik een succeservaring op school. Ik was dan toch niet zo dom als ik altijd had gedacht! Open-school heeft zoveel voor mij betekend. Ik ben gegroeid als persoon en als ouder."

Wil je ook beter lezen, schrijven of rekenen? Wil je met de computer leren werken? Kom naar open-school.

Website Open School

 

Week van de Geletterdheid van 10 tot 14 september.