Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

05-07-2018
YFU Vlaanderen zoekt gastgezinnen voor buitenlandse studenten
In augustus ontvangt YFU Vlaanderen opnieuw 33 jongeren vanuit de hele wereld. Voor 11 van hen zoeken we nog een gastgezin voor het schooljaar 2018-2019. Momenteel woont er nog geen YFU-uitwisselingsstudent in Lo-Reninge, maar daar kan eventueel verandering in komen. Zo zijn Mariano (16), Juan (18), Yanisa (16) en Byron (17) uit Mexico, Ecuador, Thailand en Argentinië nog op zoek naar een gastgezin voor het schooljaar 2018-2019. Interesse om gastgezin te worden van een van hen? Mail naar inbound@yfu.be .

Hieronder kan u ook extra informatie terugvinden:

YFU Vlaanderen in een interculturele uitwisselingsorganisatie voor studenten van 15-18 jaar. Wij zijn op zoek naar gastgezinnen voor het schooljaar 2018-2019.

 

Wie zijn de uitwisselingsstudenten?

De studenten komen uit alle hoeken van de wereld: van Zwitserland tot Japan en van Zuid-Afrika tot Argentinië. Surf naar yfu.be om al de studenten te ontmoeten en meer te weten te komen over hun interesses en persoonlijkheid. Als gastgezin kan je de student kiezen die het beste bij je gezin past!

 

Kan ik gastgezin worden?

Iedereen kan gastgezin worden! Gezinnen met oudere of jongere kinderen, gezinnen zonder kinderen of één-oudergezinnen, samengestelde gezinnen of koppels van hetzelfde geslacht, gezinnen met grote of kleine huizen, in grote steden of op het platteland,... Iedereen die zin heeft om andere culturen te ontdekken en graag omgaat met jongeren is meer dan welkom.

 

Wat met de kosten?

Gastgezin worden bij YFU brengt geen financiële vergoeding met zich mee. Binnen YFU is dat belangrijk omwille van de juiste motivatie van gastgezinnen maar evenzeer zodat studenten het gezin niet als een hotel gaan opvatten. Jullie bieden je gastzoon of -dochter gratis kost en inwoon en krijgen er uiteindelijk ook een nieuw familielid bij. Alle andere kosten zijn voor de student (of zijn/haar ouders of YFU). Schoolkosten zijn voor rekening van de student (ouders), openbaar vervoer, kledij, telefonie, zakgeld,... ook. Ze hebben ook allemaal een medische verzekering en een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid.

 

Hoe worden de gastgezinnen ondersteund?

Als gastgezin sta je er nooit alleen voor. We vinden het belangrijk om onze gastgezinnen goed te begeleiden en te ondersteunen. Wij beschikken over een toegewijd en zorgzaam team van vrijwilligers en medewerkers die zowel jullie als de uitwisselingsstudent ondersteunen. Het belangrijkste lid van dat team is jullie persoonlijke counselor. Hij/zij is jullie persoonlijke contactpersoon in de regio. Onze vrijwilligers zijn opgeleid om jou en je student te helpen om van dit avontuur een succesverhaal te maken. Als er problemen zijn en onze vrijwilligers kunnen jullie zelf niet verder helpen, gaan zij op zoek naar andere hulp. Getrainde en professionele medewerkers zijn altijd bereikbaar voor jou en je student via onze 24u/7d noodtelefoon.

Meer info op yfu.be of inbound@yfu.be of via deze brochure.

YFU Vlaanderen zoekt gastgezinnen voor buitenlandse studenten