Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

26-01-2018
Ambacht in de Kijker 2018: opening van de inschrijvingen!

Word jij de Ambachtsman of -vrouw 2018?
Win jij de Leerschoolprijs 2018?

Van 15 januari tot 23 februari kunnen Belgische ambachtslieden en jongeren onder de 25 jaar die
opleidingen volgend of gevolgd hebben in de ambachtelijke sector deelnemen aan de nationale
wedstrijd Ambacht in de Kijker. Zij maken de kans om één jaar lang in de kijker te staan en bovendien
maken ze ook nog eens de kans om Ambachtsman/vrouw van 2018 te worden of de Leerschoolprijs
2018 naar huis mee te nemen. Ken je een uitstekende Ambachtsman/vrouw? Raad ons aan om
hem/haar persoonlijk te contacteren! 

De wedstrijd, ondersteund door Denis Ducarme, Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO's, Landbouw en Maatschappelijke Integratie, wil de rijkdom van de Belgische ambachtelijke sector benadrukken en wil de vakbekwaamheid van onze ambachtsman/vrouw promoten voor een groot publiek en probeert ook jongeren warm te maken voor ambachtelijke beroepen.

Van 15 januari tot 23 februari kunnen Belgische ambachtslieden, om het even welk beroep, deelnemen aan de wedstrijd via het invulformulier dat beschikbaar is op de website www.ambachtindekijker.com. Een selectiecomité, bestaande uit private en publieke partners die actief zijn in deze sector, beoordeelt de dossiers op basis van productkwaliteit, motivatie en management en selecteert daarna 10 ambachtslieden die de kwaliteit en diversiteit van Belgisch vakmanschap getuige. 

 

Wie wordt de Ambachtsman/vrouw in 2018?

Alle deelnemende vakmensen zullen gepubliceerd worden op onze website www.ambachtindekijker.com. De 10 laureaten-ambassadeurs zullen gepresenteerd worden door een korte film over hun werkruimte, bedrijf of onderneming en door de communicatie in kader van de wedstrijd. Verschillende prijzen zijn te winnen: de Ambachtsprijs 2018 prijs ter waarde van €3.000, de Parel van de Jury ter waarde van € 1.000 en de publieksprijs ter waarde van € 1.000. Voor deze laatste prijs kan het publiek online stemmen op hun favoriete ambachtsman/vrouw en krijgt men bovendien ook de kan om een tegoedbon te winnen die geldig is bij één van de ambachtslieden die op onze site vermeld staan.

Dit jaar legt de wedstrijd de focus op het belang van het gebruik van moderne technologieën om het traditionele ambacht te beoefenen. Hoe kan ambacht op vlak van materiaal, product, technieken, zowel bij het voorbereiden als bij het realiseren van een product, mee evolueren met hun tijd? Less is more, zegt men. Zou men beter kunnen met minder geld of minder tijd verliezen dankzij nieuwe technologieën? Om de ambachtelijke sector te herwaarderen, is het van belang het beeld «af te stoffen» en dus te moderniseren. De dag van vandaag is het gebruik van nieuwe technologieën bijna onontbeerlijk binnen een beroep. Er bestaan talrijke tools die het mogelijk maken de ambachten te introduceren en valideren in een geïnformatiseerde samenleving. Buiten technische tools, denken we onder meer aan web-winkels, packaging, online opleidingen, samenwerking met jongeren om frisse ideeën aan te brengen.

Wie wordt de winnaar van de Leerschoolprijs?
De Winnaar van de Leerschoolprijs; titel van Joran Delbaere, een jonge stagiair, opgeleid tot ambachtelijk slager, beloond met 800 € in 2017, zal in het spel worden gebracht. Elke student/leerling jonger dan 25 jaar kan deelnemen aan de wedstrijd en kan de titel « Winnaar van de Leerschoolprijs 2018» bemachtigen. Ben jij de jonge gemotiveerde en dynamische persoon die als voorbeeld kan staan voor vele andere jongeren en die durft bewijzen dat ambacht een toekomst heeft?! 

 

#TROTS EROP!

We stellen iedereen voor om ons dit jaar een ambachtsman/vrouw aan te raden. Een ambachtsman/vrouw met trots voor zijn/haar beroep en die dit wil laten zien. Stuur ons de contactgegevens sturen en we nemen persoonlijk contact op met hem/haar.


De invul formulieren voor ambachtslieden en leerlingen zijn t.e.m. 23 februari beschikbaar
op de website www.ambachtindekijker.cominfo@ambachtindekijker.com, 02-500.50.70, 0489-34.70.77.  

Ambacht in de Kijker 2018: opening van de inschrijvingen!