Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

18-01-2018
Provincie promoot autodelen
De Provincie West-Vlaanderen wil autodelen stimuleren. Het stelt daarom tijdens het weekend één wagen ter beschikking van de West-Vlamingen. Ze werken hiervoor samen met autodelen.net, een organisatie die autodeelprojecten in heel Vlaanderen ondersteunt.
Bij autodelen maken meerdere personen gebruik van één of meerdere gezamenlijke wagens. Doordat autodelen zorgt voor een daling van het aantal gereden autokilometers, levert het een bijdrage aan de strijd tegen de opwarming van de aarde en aan een schoner leefmilieu.
De deelpoolwagen, een Ford Fiësta, kan ontleend worden van vrijdagavond 17 uur tot en met zondagavond 23.59 uur en maximum één volledig weekend per semester. Inwoners van de provincie West-Vlaanderen die ouder zijn dan 18 jaar en in het bezit van een rijbewijs B kunnen de wagen ontlenen.
De gebruiker betaalt 75 euro waarborg aan het provinciebestuur. Na gebruik van de wagen wordt 0,35 euro per kilometer aangerekend en 1 euro per begonnen uur, met een maximum van 10 euro per 24 uur.
Ontlenen kan na registratie. Hiervoor moet de gebruiker eerst een afspraak maken via www.west-vlaanderen.be/autodelen, via vervoer@west-vlaanderen.be  of op het nummer 050-40.31.78.
Op donderdag 8 maart om 19.30 uur organiseert de Provincie een infomoment over het initiatief in het provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41 in Brugge. Vooraf inschrijven voor het infomoment is noodzakelijk en door te mailen naar mobiliteitspunt@west-vlaanderen.be.

 

Provincie promoot autodelen