Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

12-07-2017
Stickers ‘Geen verkoop aan de deur’

Het gebeurt al wel eens dat mensen aan je voordeur komen bellen om je contracten aan te smeren voor elektriciteit en/of gas. We noemen hen deur-aan-deur-verkopers!
Sommigen onder hen hebben maar weining scrupules en liegen over voordelen die je als klant krijgt of zetten je zelfs agressief onder druk om te tekenen. Laat je niet in de luren leggen! Neem rustig de tijd om verschillende aanbiedingen te vergelijken om zo een juiste keuze te maken voor het goedkoopste tarief.
Met de sticker ‘Geen verkoop aan de deur' kan je die verkopers laten weten dat je niet geïnteresseerd bent. Kleef de sticker op een goed zichtbare plaats: bijvoorbeeld op de voordeur van jouw woning of op jouw brievenbus.

Enkele tips:
- Onderteken bij deur-aan-deur-verkoop nooit iets, zelfs geen bewijs dat de verkoper bij jou langs kwam.
- Geef geen persoonlijk informatie.
- Vergelijk de aanbiedingen van de leveranciers via vergelijkingsmodules op www.vreg.be of www.test-aankoop.be/vergelijkgaselektriciteit 
- Als je toch een contract tekende, ontvang je de bevestiging van de leverancier per brief of via een mail. Vanaf dan heb je 14 dagen tijd om het contract te herroepen.
- U kunt ook steeds van leverancier veranderen. Zonder bijkomende kosten.

Als je toch slachtoffer bent van een bedrieglijke deur-aan-deur-verkoop, kan je dit melden bij de FOD Economie, Algemene Directie Economische Inspectie, Koning Albert II-laan 65, 1000 Brussel (www.meldpunt.belgie.be) of bij de Ombudsdienst voor Energie; Koningsstraat 47, 1000 Brussel (klacht@ombudsmanenergie.be ).

In het administratief centrum zijn folders met de sticker ‘Geen verkoop aan de deur' te verkrijgen.

Stickers ‘Geen verkoop aan de deur’