Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

08-03-2017
Gratis opleidingen EHBO
Het stadsbestuur van Lo-Reninge kocht onlangs drie AED-toestellen aan. Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het leidt de hulpverlener door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van hem overnemen.
Om de werking van het toestel wat toe te lichten, organiseert het stadsbestuur van Lo-Reninge in samenwerking met het Rode Kruis twee gratis EHBO-opleidingen voor de inwoners. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit twee data: woensdag 19 april om 19 uur in de polyvalente zaal in de Ooststraat in Lo en dinsdag 2 mei om 19 uur in de voetbalkantine in de Lostraat in Reninge.  
De personen die een opleiding volgen, kunnen nadien een attest verkrijgen bij het Rode Kruis.
Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dat kan door te mailen naar Magali Decramer (magali.decramer@lo-reninge.be ) of op het nummer 058 33 01 13. De sessie duurt 2,5 uur en het aantal plaatsen is beperkt. 
Gratis opleidingen EHBO