Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

24-01-2017
Neem deel aan Levensloop in Oostduinkerke - Koksijde op 27 en 28 mei

Terwijl u dit artikel leest, krijgt iemand in België het vonnis kanker...


Het kan ook u of iemand uit uw naaste omgeving treffen. Levensloop Koksijde gaat de strijd aan met deze vreselijke ziekte, maar we kunnen het niet alleen. We hebben uw hulp echt nodig!


Levensloop is een feestelijk evenement en een initiatief van de Stichting tegen Kanker. De gemeenschap van een stad of gemeente komt 24 uur lang samen om mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten in de bloemetjes te zetten en hen te vieren; om mensen die aan kanker overleden zijn te herinneren en om samen te strijden tegen kanker.


Kanker slaapt nooit en is een voortdurend gevecht voor patiënten en hun naasten. Elke Levensloop duurt daarom 24 uur zonder onderbreking. Dit symboliseert de strijd en de uitdagingen die je moet weten overbruggen tijdens de ziekte.


De teams zijn de motor van Levensloop en bestaan uit collega's, kennissen, vrienden, familie,... die elkaar al wandelend of lopend aflossen tijdens een estafette rond het parcours. Door activiteiten te organiseren in de aanloop naar en tijdens de apotheose op Levensloop zamelen zij geld in voor wetenschappelijk onderzoek, om de levenskwaliteit van patiënten en hun naasten te verbeteren en om kanker zo weinig mogelijk kans te geven door te sensibiliseren. Een weekend met een magische wisselwerking tussen ingetogenheid en uitbundigheid, deel uitmaken van een sportieve solidariteitsactie, tal van animatie, drank -en eetkraampjes, verschillende leuke optredens en heel veel sfeer zijn de perfecte ingrediënten om er een onvergetelijke teambuilding van te maken.


Alle maatschappelijke segmenten waaronder de onderwijs -en de zorgsector, de dienstensector, de verenigingen, de bedrijven, de inwoners en de wijk/buurtwerkingen krijgen op die manier een unieke gelegenheid om zich achter een gemeenschapsproject te scharen, wat zorgt voor een belangrijke en hoopvolle boodschap.


Graag willen we een warme oproep lanceren om deel te nemen aan Levensloop Koksijde - Oostduinkerke op zaterdag 27 mei en zondag 28 mei 2017. Overtuig iedereen uit uw brede omgeving om een team te vormen en mee te lopen of wandelen op Levensloop.


Voo meer informatie verwijzen we u graag door naar de website van Levensloop Koksijde - Oostduinkerke:
http://www.levensloop.be/relays/koksijde-oostduinkerke-2017


Of stuur een mailtje naar Frederique Louis ( verantwoordelijke teams )
teamslevensloop.koksijde@hotmail.com

Neem deel aan Levensloop in Oostduinkerke - Koksijde op 27 en 28 mei