Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

24-11-2017
Brieven schrijven om mensen te bevrijden

Van 2 tot 31 december organiseert Amnesty International haar jaarlijkse wereldwijde Schrijfmarathon. Dan schrijven we zoveel mogelijk brieven om mensenrechtenschendingen uit de wereld te helpen.
Tijdens de Internationale Schrijfmarathon staan dit jaar 10 dossiers in de kijker. Er worden dit jaar brieven geschreven voor Shackelia uit Jamaica, die opkomt tegen politiegeweld, voor Hahadine uit Tsjaad die voor een kritische Facebookpost levenslang kan krjigen en voor milieuactiviet Clovis uit Madagascar die een gevangenisstraf boven het hoofd hangt omdat hij het regenwoud wil beschermen. Of voor één van de tien andere mensen of gemeenschappen. Met de internationale schrijfmarathon wil Amnesty International de situatie van deze mensen verbeteren en mensenrechtenschendingen bij de betrokken overheden aankaarten.

Amnesty weet uit ervaring dat schrijven werkt en dat het één van de meest effectieve actiemiddelen is om iemand wie onrecht aangedaan is, te helpen. De internationale schrijfmarathon van december 2016 was een groot succes met 4,7 miljoen brieven, e-mails, sms'en en andere berichten wereldwijd. Door de inspanningen van Amnesty-activisten werden gewetensgevangenen vrijgelaten en andere mensenrechtenschendingen een halt toegeroepen.

Meer info op www.aivl.be

De resultaten van de schrijfactie editie 2016 zijn terug te vinden op www.schrijfmarathon.be  

Brieven schrijven om mensen te bevrijden