Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

13-09-2020
Blijf voor jezelf en voor elkaar zorgen

 

Beste inwoner

 

Onze gemeente bevindt zich sedert enkele dagen in het oog van een ‘coronastorm'. We hopen allen dat deze storm eerstdaags gaat liggen.
We hebben aan de lijve ondervonden dat dit virus nog lang niet verdwenen is, integendeel.
De afgelopen zomer waren we in een periode beland waarin iedereen wat ‘normaler' wilde doen, wat gemakkelijker is gezegd dan gedaan. We waren/zijn het eigenlijk beu en willen er zo weinig mogelijk over horen, maar toch is het virus echt niet weg.
Ook de volgende maanden zal het zoals nu met ups en downs gaan waarbij er altijd discussies zullen zijn hoe ver de maatregelen dienen te gaan.
We moeten er ons in ieder geval voor hoeden personen die besmet raken als ‘schuldigen' aan te wijzen. Het kan iedereen overkomen, al doe je nog zo je best om alle maatregelen te volgen. Oordeel dus niet over iemand. Voor geen enkele bedreiging bestaat een nulrisico en al zeker niet voor het coronavirus.
Steun daarom de besmette personen in de plaats van ze te stigmatiseren. Steun de COVID-patiënten en moedig hen aan om alle regels - zoals die van de verplichte quarantaine - goed na te leven. Weet dat ook de gemeente klaar staat om inwoners in quarantaine te helpen indien nodig.
En laten we vooral ook heel veel respect hebben voor die mensen die hun verantwoordelijkheid nemen door zich bij het minste teken te laten testen! Het weze duidelijk dat dit de beste manier is om het virus een halt toe te roepen.
Het lijkt een eerder vervelende boodschap om iedereen tot grote voorzichtigheid blijvend aan te sporen, maar we hebben een pandemie van die schaal nog nooit beleefd waarbij we het heel moeilijk hebben om het vervolg voor te stellen.

Daarom wil ik iedereen nog eens wijzen op de noodzakelijke basisregels:
- handen ontsmetten
- afstand houden
- veelvuldige contacten vermijden
- mondmasker dragen daar waar nodig
- raadpleeg je huisarts bij koorts, hoest, griepachtige toestand,...

Blijf voor jezelf én voor elkaar zorgen! Op deze solidaire manier geraken we deze moeilijke periode door.

Jouw burgemeester
Lode Morlion

Blijf voor jezelf en voor elkaar zorgen