Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

06-09-2019
Vlaamse Vredesweek van 21 september tot 2 oktober

Van 21 september tot en met 2 oktober loopt de 30ste Vlaamse Vredesweek. Het stadsbestuur van Lo-Reninge roept samen met meer dan dertig vredesweekpartners met de campagneslogan ‘Bouwen aan vrede: Mag het wat m€€r zijn?' op om meer te investeren in vrede.

België zetelt in 2019 en 2020 in de VN-Veiligheidsraad onder het motto ‘Consensus smeden, bouwen aan vrede'. Een krachtige boodschap, die meer dan ooit nodig is. Maar mooie woorden volstaan niet. Daarom roepen we de federale regering op tot concrete actie en extra engagementen. Dat is ook dringend nodig, want de afgelopen jaren werd stevig het mes gezet in concrete Belgische engagementen.

Ook jij kan deze oproep ondersteunen! Vind je ook dat er nood is aan meer middelen voor vrede? Vouw dan een kraanvogel, een symbool voor een voorspoedige en vredevolle wereld, en geef een krachtig signaal aan de nieuwe federale regering. Kraanvogels uit heel Vlaanderen en Brussel worden verzameld aan de Ijzertoren in Diksmuide en zullen op 2 oktober naar Brussel gebracht worden. Registreer je actie via www.vouwenvoorvrede.be. Hoe meer kraanvogels, hoe krachtiger het signaal!

Naar jaarlijkse traditie kan je op www.vredesweek.be terecht voor een gratis educatief en bezinnend aanbod. Ontdek ook de talrijke activiteiten die tijdens de campagne over heel Vlaanderen zullen plaatsvinden.

Zo mogen we vredesweekgetuige John Malith Mabor uit Zuid-Soedan verwelkomen. John groeide op in een land in oorlog, vandaag werkt hij voor de vredesorganisatie PAX. Door het verzamelen van data over veiligheidsrisico's en -noden vanuit het perspectief van de lokale bevolking, zet hij zich dagelijks in voor vrede in zijn land. Kom luisteren naar hoe investeren in vrede een verschil kan maken, www.vredesweek.be/kalender.

Vlaamse Vredesweek van 21 september tot 2 oktober