Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

10-09-2019
Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september

Tijdens de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september gaan we met z'n allen mee(r) autominderen. En wie meer stapt, trapt, het openbaar vervoer neemt of de wagen met anderen deelt voelt zich opvallend beter. Wie de overstap maakt mag rekenen op een extra portie geluk! #goedopweg #WeekvdMobiliteit!

3 redenen voor jouw overstap naar duurzame mobiliteit.

1. Maak de overstap en leef actiever

Autominderen is een goedkoop abonnement op de gym. Lichaamsbeweging wordt haalbaar en dat hoeft geen tijd of geld te kosten. Gezond leven vraagt dagelijks 30 minuten bewegen. Wie stapt of trapt maar ook wie trein, tram of bus neemt is opvallend actiever. 

2. Maak de overstap en slaap beter

Wie de auto vaker laat staan slaapt beter. Onderzoekers vroegen mensen met slaapproblemen om naar het werk te fietsen. En jawel, de tijd die ze nodig hadden om in slaap te vallen halveerde en de ‘proefkonijnen' sliepen een uur langer. Wie meer beweegt ontspant zich ook en dat helpt om goed te slapen.

3. Maak de overstap en voel je goed in je vel
Niet enkel je lichaam wordt beter van regelmatig bewegen, het is ook goed voor je geest. De wetenschap wijst op twee positieve effecten: je zelfvertrouwen krijgt een opkikker en je verlaagt het risico op depressie. Maar ook wie wel eens wat gestresseerd is kan beter gaan autominderen. Bewegen blijkt een hele effectieve methode om stress te bestrijden.

Overtuigd? De Week van de Mobiliteit geeft je een duwtje in de rug om de overstap te maken. Doorbreek tijdens de week je gewoontes en probeer te autominderen. Ervaar de voordelen en laat je overtuigen. Zo zet de Week van de Mobiliteit Vlaanderen #goedopweg.
Op zoek naar acties in je buurt? Neem een kijkje op www.weekvandemobiliteit.be 

Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september