Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

30-10-2017
Techniekacademie start opnieuw in januari

Tussen 17 januari en 2 mei 2018 zullen in Lo-Reninge opnieuw 12 workshops georganiseerd worden voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar in het kader van de Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES in samenwerking met het gemeentebestuur van Lo-Reninge. Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie en bestaat reeds in verschillende gemeenten, met groot succes.

Via 12 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica en informatica/robotica. Er is begeleiding door 2 techniekmentoren. Er is ook een actief bedrijfsbezoek voorzien en op het einde een diploma-uitreiking.

 

Inschrijven 

Inschrijven kan vanaf 16 december 2017, je aanmelden (interesse laten blijken) kan nu reeds via www.techniekacademie-lo-reninge.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt 70 euro, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest zodat tot 45% gerecupereerd kan worden. Het tweede kind van hetzelfde gezin krijgt 10 euro korting. U kan ook punten sparen via de UITpas.

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in Lo-Reninge? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie Lo-Reninge ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

 

Partners
Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie Lo-Reninge nog een aantal bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen met sabine.poleyn@vives.be .

Contact
• Interesse om deel te nemen, laat het weten via www.techniekacademie-lo-reninge.be.
• Rik Hostyn - wetenschapscommunicator hogeschool VIVES - Coördinator Techniekacademie West-Vlaanderen - rik.hostyn@vives.be - 0496 54 86 34
• Gemeentebestuur Lo-Reninge, jeugddienst, 058 28 80 20, jeugd@lo-reninge.be.

Techniekacademie start opnieuw in januari