Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

07-01-2019
Inschrijven groepsaankoop groene stroom en gas van Provincie West-Vlaanderen

De provincie West-Vlaanderen biedt haar inwoners opnieuw de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een groepsaankoop groene stroom en gas. Je hoeft je alleen maar vrijblijvend in te schrijven via www.samengaanwegroener.be. Inschrijven kan voor elektriciteit en/of gas en is mogelijk voor iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen. Ook ondernemers met een professioneel contract en een jaarlijks gemeten meter (met een verbruik beperkt tot 50.000 kWh elektriciteit en 100.000 kWh gas) kunnen inschrijven.

De provincie West-Vlaanderen bundelt alle inschrijvingen en biedt die grote groep als één aantrekkelijke klant aan op de energiemarkt. Op een veiling brengen energieleveranciers hun beste bod uit voor een 1-jarig energiecontract voor elektriciteit en/of gas. De leverancier die het meest voordelige bod doet, mag alle deelnemers een 1-jarig energiecontract aanbieden.

Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken! Na de veiling krijg je een persoonlijk voorstel van de leverancier die voor jouw verbruik het meest voordelige aanbod uitbracht. Aanvaard je het aanbod? Dan begeleiden we je bij de overstap naar je nieuwe energiecontract. Je hoeft hier zelf niets voor te doen!

 

Begeleiding en inschrijvingen

De provincie zorgt voor begeleiding vanaf de vrijblijvende inschrijving tot en met de overstap naar het voordelige groepsaankoopcontract. Ook de opzeg van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld.
Vrijblijvend inschrijven kan tot en met 5 februari 2019 via de website www.samengaanwegroener.be (doorklikken op provincie West-Vlaanderen). Neem een jaarlijkse afrekening voor elektriciteit en/of gas bij de hand en schrijf je online in of bel naar 0800 18 711.
Heb je geen toegang tot internet, dan helpt de gemeente je graag verder. Je kunt terecht bij Woonwinkel West op het administratief centrum:

Thomas Casier

Administratief Centrum | Markt 11 | 8647 Lo-Reninge

Elke dinsdag van 13.30 tot 16.30 uur

058 33 01 34 (administratief centrum) | 0498 94 10 38
thomas.casier@woonwinkelwest.be

De groepsaankoop van 2017 was een groot succes. Maar liefst 55.936 gezinnen en 2.830 bedrijven schreven zich in. Respectievelijk 68 en 66% van hen stapten over naar een voordelig én groen groepsaankoopcontract. Gemiddeld bespaarden zij maar liefst 200 euro!

Ook als je eerder voor een voordelig energiecontract koos (al dan niet via een groepsaankoop), kan je besparen door je in te schrijven. Je huidige contract kan namelijk verlengd worden aan duurdere prijzen.

Bekijk dit fllmpje https://youtu.be/iXHTqPmIyj4 

Meer informatie

www.samengaanwegroener.be | 0800 18 711

Inschrijven groepsaankoop groene stroom en gas van Provincie West-Vlaanderen