Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

08-05-2018
Wegenwerken in centrum Lo vanaf 11 juni
Op maandag 11 juni start de heraanleg van het wegdek ter hoogte van de Hogebrugstraat, Weststraat, Breydelstraat en Ooststraat in Lo. De kleine kasseien zullen volledig uitgebroken worden, weggezakte boordstenen worden herplaatst, funderingen worden waar nodig hersteld, de goot wordt uitgevoerd in 3 rijen betonklinkers en het geheel wordt afgewerkt met asfalt.
Om deze werken zo vlot mogelijk te laten verlopen, zal de rijweg ter hoogte van de werken volledig afgesloten worden voor alle verkeer (uitgezonderd voetgangers, fietsers en hulpdiensten). Er zal dan ook een parkeerverbod komen langs het traject. Het plaatselijke verkeer zal de lokale omleiding dienen te volgen. Het zware doorgaande verkeer zal ter hoogte van alle invalswegen worden omgeleid.
Reeds geruime tijd ijvert het stadsbestuur bij AWV (de beheerder van deze gewestweg) om de slechte staat van de kasseien aan te pakken. Omwille van het beschermd stadsgezicht dient er ook steeds met Onroerend Erfgoed overlegd te worden. Dit alles maakt dat de uitvoering wat op zich heeft laten wachten.
Als het weer ons gunstig gezind is, mogen we aannemen dat de werken tegen eind juni afgerond zullen zijn.
Wegenwerken in centrum Lo vanaf 11 juni