Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

09-01-2018
Energiestraatscans in Lo-Reninge
Maandagavond 8 januari werden in verschillende straten in Lo-Reninge energiegevelscans uitgevoerd door een auto met daarbovenop een thermografische camera.
Begin 2017 zorgde een helikopter ervoor dat de inwoners van Lo-Reninge wakker bleven tijdens het nemen van een thermofoto van alle daken van Lo-Reninge. In het najaar konden de mensen langskomen om te zien of hun dak al dan niet goed geïsoleerd is. Zo'n 123 geïnteresseerden kwamen hiervoor langs. Maar deze luchtfoto was nog maar het begin.

Zoals met de luchtfoto was fris en droog weer nodig voor het nemen van de straatscan en dat was maandagavond het geval. Voor deze scan konden wel niet alle straten worden afgereden. Er werd vooraf een selectie gemaakt op basis van enkele criteria zoals de ouderdom van de woningen en het al dan niet aanwezig zijn van isolatie. Zo toerde de auto met camera onder meer rond in de Albert Dondeynestraat, Alfons Van Heelaan, Schaerdeke, Willem Van Loolaan, een deel van de Burgweg, Kasteelstraat, Vaartstraat, Middelstraat, Sint-Maarten, Zuidschotestraat en deeltje van de Woestenstraat. De inwoners van deze straten worden binnenkort persoonlijk verwittigd om samen het resultaat van de gevelscan te bespreken. Later volgen nog enkele huisscans bij een beperkt aantal inwoners.

 

Energiestraatscans in Lo-Reninge