Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

13-06-2017
Bezitters van PAY&GO-kaart moeten zich identificeren
Conform het Koninklijk Besluit van 27/11/2016 moeten alle bezitters van prepaidkaarten in België voortaan geïdentificeerd zijn.

Ingevolge deze wettelijke verplichting heeft Proximus alle noodzakelijke maatregelen genomen om de gebruikers van Pay&GO-kaarten te verzoeken zich te identificeren.

Maar sommige inwoners van Lo-Reninge zijn blijkbaar nog niet op de hoogte van deze verplichting. Het gaat vooral om ouderen, alleenstaanden of mensen die misschien uit het oog zijn verloren dat een prepaidkaart ook in een alarmsysteem, een lift, een grasmaaier, een auto, ... kan zitten.

Op 29 mei moesten alle niet-geïdentificeerde kaarten worden geblokkeerd. Zodra de kaart is geblokkeerd, kunnen de gebruikers niet meer bellen of gebeld worden, noch sms'en sturen of ontvangen. Wie zich nog niet identificeerde, doet dat best zo snel mogelijk, dit om te vermijden dat mensen in noodgevallen niet in staat zouden zijn te bellen.

Zodra u zich hebt geïdentificeerd, wordt de kaart gedeblokkeerd. Alle kaarten die niet vóór 7 september 2017 zijn geïdentificeerd, zullen definitief en onherroepelijk gedeactiveerd worden.

Een prepaidkaart registeren is heel eenvoudig en kan via de website www.proximus.be/identificeren of in een Proximus Center.