Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

24-10-2019
Gezocht: 38.460 lege batterijen in Lo-Reninge

Wij vragen uw aandacht voor volgend opsporingsbericht van Bebat! Een gemiddeld Vlaams gezin heeft ongeveer 30 lege batterijen in huis. Ze zijn onder andere afkomstig uit elektronische apparaten, afstandsbedieningen en elektrische fietsen, of ook uit tandenborstels en boormachines. 

Ze zijn vaak klein, maar kunnen ook groter of soms zelfs herlaadbaar zijn. Hun favoriete schuilplaatsen zijn keuken, berging of garage. Wie ze opmerkt, wordt dringend verzocht ze naar een Bebat-inzamelpunt te brengen zodat Bebat ze kan recycleren en een nieuw leven geven in onze maatschappij.

In Lo-Reninge verbergen er zich maar liefst 38.460 lege batterijen, wellicht ook bij u!

Om deze batterijen op te sporen én ervoor te zorgen dat ze in een Bebat-inzamelpunt terechtkomen, organiseert Bebat samen met de OVAM een grootschalige zoekactie tussen 25 oktober en 15 november 2019. Zo kunnen we al deze batterijen een nieuw leven geven en zorgen we er samen voor dat er geen nieuwe grondstoffen moeten ontgonnen worden uit de natuur! Helpt u ons mee met onze zoektocht? Ga thuis echt overal op zoek naar gebruikte batterijen (schuiven, zolder, keuken, berging,...) en breng ze snel binnen in een Bebat inzamelpunt.

Meer info op www.bebat.be

Gezocht: 38.460 lege batterijen in Lo-Reninge