Lo-Reninge > Openbare werken

Openbare werken

31/03/2017 - werken in Zwartestraat en tussen Noordschote en Drie Grachten 

Volgende week vrijdag 7 april is voorzien om de KWS aan te brengen in de Zwartestraat. Nog in de Zwartestraat worden in de loop van volgende week ook de kasseien gelegd.
Tussen Noordschote en Drie Grachten zullen twee betonvakken worden vervangen, Dit kan plaatselijk voor een klein beetje hinder zorgen. 

 

28/03/2017 - werken in Zwartestraat in Reninge 

In de Zwartestraat in Reninge zijn herstellingswerken gestart aan het wegdek, een gevolg van een lek aan de waterleiding vorig jaar. Aan het kruispunt van de Zwartestraat met de Lostraat en het Dorpsplein zal geen doorgang mogelijk zijn. Omrijden kan via de Broekstraat. 

 

13/02/2017 - weg tussen Reninge en Noordschote afgesloten van 14 tot en met 17 februari

De weg tussen Reninge en Noordschote wordt op dinsdag 14 februari in de loop van de dag tot en met vrijdag 17 februari afgesloten voor alle verkeer voor het uitvoeren van herstellingwerken aan de betonvakken. Er is plaatselijk een omleiding voorzien.  

 

03/02/2017 - herstellingswerken betonvakken in Lo en tussen Reninge en Noordschote

In de Reningesteenweg in Lo wordt op maandag 6 februari, als het niet regent, beton gegoten. Daarna moet nog een droogtijd van 1 maand in acht worden genomen.
Op de weg tussen Reninge en Noordschote is gestart met het opbreken van de slechte betonvakken en de aanvoer van de onderfundering.
  

25/01/2017 - herstellingswerken aan de betonvakken tussen Reninge en Noordschote uitgesteld

De tweede fase van de herstellingswerken aan de betonvakken tussen Reninge en Noordschote, die normaal deze week zou starten, zijn als gevolg van de vorst uitgesteld. Vanaf maandag 30 januari wordt eerst verder gewerkt in de Reningesteenweg in Lo ter hoogte van vakantiehoeve De Walleboom. Als die werken afgerond zijn, wordt gestart tussen Reninge en Noordschote. Het verkeer zal daar geregeld worden door verkeerslichten. Aan de fietsers wordt gevraagd om extra voorzichtig te zijn tijdens de werken.  

 

20/01/2017 - Herstelling betonvakken tussen Reninge en Noordschote 

Op de weg tussen Reninge en Noordschote start op maandag 23 januari, als de weersomstandigheden het toelaten, de tweede fase van de herstelling van de betonvakken. Eerst worden de slechte betonvakken opgebroken. Er zullen verkeerslichten staan om het verkeer te regelen. Aan de fietsers wordt gevraagd om extra voorzichtig te zijn tijdens de werken. Het recentste nieuws over de werken zal terug te vinden zijn op de website. Wie vragen heeft, kan terecht bij schepen van Openbare Werken Lena Merlevede, 0479 90 73 87. 

 

 

Werken in Reningesteenweg vanaf 16/01/2017

Op maandag 16 januari starten herstellingswerken aan enkele betonvakken in een deel van de Reningesteenweg. In een eerste fase worden de slechte stukken beton opgebroken. Daarna wordt een laagje magere beton aangelegd. In een laatste fase worden de nieuwe betonvakken gegoten. De uitvoering van de werken is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij vriesweer wordt geen beton gegoten. Op de keerzijde vindt u een plannetje waarop de werfzone is aangeduid. Er is een omleiding voorzien.

Wie vragen heeft, kan contact opnemen met schepen van Openbare Werken Lena Merlevede op het nummer 0479 90 73 87.