Lo-Reninge > OCMW > Nestor

Nestor

Dorpsdienst Nestor, ouderen helpen waar het kan

 

 

 

Nestor staat voor ‘Netwerk voor Steun aan Ouderen in het Rurale gebied Alveringem-Vleteren-Poperinge en Lo-Reninge. Sinds 1 november 2004 maakt het OCMW van Lo-Reninge integraal deel uit van de werking van de dorpsdienst. Ook in Lo-Reninge en zijn deelgemeenten wordt een Netwerk voor Steun aan Ouderen in de Rurale gebieden opgezet met vrijwilligers uit de omgeving van de oudere. Dankzij steun van de Provincie West-Vlaanderen en de Europese overheid worden de kosten voor dit project binnen de perken gehouden.

Het is niet de bedoeling dat Nestor een nieuwe thuiszorgdienst met professionelen wordt. Nestor is een netwerk van vrijwilligers die - ondersteund door een voltijdse coördinator - diverse soorten dienstverleningen aanbieden aan de sociaal geïsoleerde ouderen in de dorpen en het platteland van
Lo-Reninge waartoe ook alle deelgemeenten behoren.

Die diensten zijn:

  • gratis dienstverlening: informatie en advies, regelmatig bezoek, leeshulp, hulp in en rond het huis,...
  • dienstverlening tegen kilometervergoeding: vervoerdienst, boodschappendienst
  • dienstverlening tegen onkostenvergoeding: tele-Nestor, gezelschapsdienst
    en klusjesdienst


Basisfilosofie van de werking van de dorpsdienst bestaat erin mensen bij elkaar te brengen. Enerzijds ouderen in hun eigen leefomgeving en anderzijds vrijwilligers uit die leefomgeving, dit in een formeel gestructureerd kader, de dorpsdienst. Aldus stijgt de zelfredzaamheid van deze groep en kunnen de ouderen langer thuis blijven wonen.

Dorpsdienst Nestor is makkelijk te bereiken via:

De Nestorfoon 0473/33 34 33 of elke donderdagvoormiddag tijdens de wekelijkse zitdag in het OCMW te Lo, Markt 11 van 8.30 u. tot 11.30 u.